Spelenderwijs naar elkaar luisteren

‘Als jij daar nu groen kleurt, lijkt het net gras’. Moeder en zoon werken samen in een kunstwerk. Moeder neemt de leiding en het is de bedoeling dat zoon volgt. Dat doet hij best goed. ‘Kijk, nu hebben we samen een ei gemaakt, daar komt een kuikentje uit!’
Thuis luistert zoon niet altijd even goed en gaat graag zijn eigen gang. Als ouders hem vragen iets te doen, negeert hij hen vaak. Het is niet meer gezellig; het contact tussen zoon en ouders is gespannen en ouders horen zichzelf te vaak mopperen op hun kind.

In mijn praktijk werk ik doorgaans individueel met kinderen. Soms vraag ik een ouder samen met zijn of haar kind te komen werken om meer inzicht te krijgen in de dynamiek tussen ouder en kind en zo meer gerichte begeleiding te kunnen geven. Voor ouders kan het heel verhelderend zijn om, door middel van beeldend werken, te zien hoe de wisselwerking in contact met hun kind verloopt.

Tijdens zo’n sessie is er vaak plezier tussen ouder en kind:
De ouder kan ontspannen en ontdekt weer even het kind in zichzelf en zoon of dochter geniet van de volledige aandacht van papa of mama. Het samen werken aan een kunstwerk, werkt verbindend.
Wat er op papier of in de klei wordt ervaren en uitgewerkt, werkt thuis door. Ouders merken dat het contact wordt hersteld, er is weer meer plezier en er wordt beter naar elkaar geluisterd.

Elke eerste zaterdag van de maand is er open atelier in de Kunstelacademie voor kinderen vanaf 5 jaar.OLYMPUS DIGITAL CAMERAZaterdag 7 april zijn ook ouders welkom om met hun kind  kunst te komen maken.
Als je kind het fijner vindt alleen te komen, mag dat natuurlijk ook.
http://www.kindenkunstwerkt.nl

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s