Wie ben ik

IMG_3067Mijn naam is Jacqueline van der Zalm. Ik werk en leef in sterke verbinding met de natuur en vanuit het vertrouwen dat ieder mens zijn eigen pad te bewandelen heeft. Ik hecht aan het zelf genezend vermogen in de mens en zie dat ieder kind een eigen innerlijke wijsheid heeft. Vanuit dit gegeven begeleid ik jou en jouw kind door hem of haar te bevestigen in zijn kwaliteiten en zo zijn of haar eigen koers te helpen (her)vinden.

Door in mijn werk zoveel mogelijk gebruik te maken van natuurlijke materialen, komt je zoon of dochter, snel in contact met zijn of haar gevoelens. Hierdoor is hij/zij in staat bij de kern van zijn probleem te komen. De kunstzinnige oefeningen begeleid ik veelal door verhalen, deze helpen je kind zich identificeren, zo voelt hij/zij zich begrepen en gezien.

Als kind was ik onzeker en voelde me een buitenbeentje. Dit maakt dat ik goed kan invoelen in wat er omgaat in kinderen die worstelen met deze problematiek.
Mijn jarenlange ervaring in het werken in de zorg- en welzijnssector, met kinderen die speciale zorg nodig hebben, aangevuld met de juiste scholing, hebben mij geleerd kinderen passende begeleiding te bieden.

In 2009 ben ik afgestudeerd aan de Leidse Hogeschool als kunstzinnig therapeute en sindsdien voer ik mijn eigen praktijk ‘Kind en Kunstwerkt!, kunstzinnige therapie voor Helden en Buitenbeentjes’.